Blacy Smiley - Silly

Monday, October 31, 2011

NOVEMBER,,I REALLY HATE U

november..aku mencik ang laa,,
<ang dh knapa???benci bulan yg tdak dosa ngn hang>
otak ta centre square ka hah??,
benci la cmna pown ang ttap mai kn??
heran ngn hang ta kiqa la mcm mna org meluat kt ang pon,,ang ttap jengui,,
bnyk org hapdet pasai harini
tensyen haku,,
pasaipa3x!!!
kak aku punya sttus,,ta bekap aku,,huh


mmbe hang out aku,,jugak ta bekap aku,,

abg hensem punya sttus,,tableyh kta apa =,=" sy tkot suda..

admin,,aku tamor like dh lepaih ni huh,,dya suka,,aku ta suka

mmbe u aku,,trademark dya.,cheqematt ckit,,,,aku hbeh cqemat dh ni =,="

fawas moncet,,aku sukaaa hat ni,,sbb bekap aku,,haha,mluat kita dlevel yg sma haha
 pasaipa aku ta suka???
hah bnyk sbb aku ta suka november ni slah stunya<ni bkn satu bodo>
  1. aku ta suka sbb bulan ni bulan pokai aku pling dasyat =,=" <sekepiang pown tadak>
  2. aku ta suka sbb bulan ni dh 9 bulan aku sgle,hurmmmmm..
  3. aku ta suka sbb bulan ni aku dh nak msok u blik,,mlaih teqokk
  4. aku ta suka sbb bulan ni bnyk sgt kejadian buruk jd,,
  5. aku ta suka sbb bulan ni pasai ni bulan check result exam<aku ta online smggu tw>
  6. aku ta suka sbb bulan ni bulan pling rmai mmbe aku turn off henfon<babi la hmpa>

ok la hmpa,,graciass,

.terima kaseh hampa,,aku sentiasa syg hmpa.

Sunday, October 30, 2011

nk bela apa hah??

ermm dh brapa haqi jB aku ta blik,,
seyesly aku dh ttw nk carik natang tuh kt mna?<lesap teruih>
ermm,,dh puas mrayu,,ta blik2 jugak.

rncangan kt tb mcm hareeee<mengamok sedaih>
depa dok ta dok tunjuk pasai koqa,ta koqa msty penyu
ta kiqa la ntional geograpik ka,discovery chnnel ka msty kalut crita pasai koqa n penyu
babi la hmpa T__T

dh tuh smlm punya notification dlm fb msty bnyk pasai penyu,,
sbb terengganu klah bola<depa kta slack kt keeper>????
pndai la hmpa slack ta slack,,hmpa try maen tgok
bqu hmpa tw cmna rsanya bila satu Malaysia maki hmpa
so rmai la yg rsa nk teqejun bgunan,
rsa nk mnum racun tikiuh
rmai jugak yg msok pper pasai overdos mkn julap<awt sembelit ka hmpa?>
bila bola jd fenomena,pasty aku tableyh lena,<tadak kena mngena>
aku pown dan la pangkah mmber2 aku sbb team depa ni kalah,<gelak setan sedaih dua>
interbiu perasaan depa,,kot la syok kn team depa kalah
besa la prngai setan mai dh kn tableyh kta apa la an..
hmbekk,,,

ni sedaih lagik,,kiqa buah last la ni :)

brrrrrrrrrrrrrrrruppppp..mlalut laaa hangg
td rindu jB ni crita pasai bola,,ada jugak yg nk kena stalite ni
ok2 back to my tpic=[ <------ emoticon ni buah epal atas kebod lppy aku bwt.
mula2 mmg aku plan nk beli kura2 baqu gnti jB lepaih ank kesygn aku tu hilang
tp aku ta gamak la..
ta smpai hty la...
sbb aku ni jenih klo suka hat tuh maka hat tuh ja aku tggu :(
ta kli ni aku tw,,tggu smpai bjnggut pown takan balik natang tuh
hurmmmmm
ok kali ni aku nekad aku beli natang yg ta tdak kaki,,
senang,,msty ta lari kluaq dh ,kn hmpa kn??
cuba hmpa teka aku nk beli pa tok gnti jB??
a) ulat
b)ikan
c)memerang
d)mengkaqung
e)semua diatas


hehe,sapa bleyh jwab aku ciom..pliinkkk3..jd katak la hmpa<padan muka>,haha
semua dak,,aku nk bela ulaq,,hahaha<gelak setan ni>
kasik pengsan adek aku yg sllu mlwan ckp aku tuh haha
bqu lu taw langit tggi ka rendah jan..
ehh tableyh2 stgi adek aku ta pgsan mak aku plak yg pengsan
sbb klo adek aku pgsan aku bleyh tauk ja bdak tuh dlm lombong tp klo mak aku takan nk tauk jugak an,,so tepksa lar aku ubah plan aku,,
tp nk bela apa hah??
tlonggg pkiaq sat


 ...idea2 come to mama...
sekian.




.terima kaseh hampa,,aku sentiasa syg hmpa.

Saturday, October 29, 2011

SELAMAT PENGANTIN BAQU,KAWAN :)


masok2 ja muka ang,mammpuihhhhhhh p la haihh,,hahah


ermm arini bekaih pkwe aku kwen T___T,,dak2,,muhung ja,,aku ja syok sndrik..aku ngn mak aku beserta kaum kerabat jiran aku, bwk rombongn pengntin laki,dya jiran dekat2 rumah aku jugakk,meriah weyhh mjlis tuh,
hat ni bakai pengantin,teheeeeee :)
syokk tgok org kwen<senyum sorg2>,,ang bila??aku??aku lmbat lgi kot,,sbb tadak calon pown,,cmna nk kwen an<alasan cover line>
kwan2 skola aku,sppu2 aku,,musuh2 aku suma pkat kwen habeh,
aku tdak geng nk p sopink,
tadak geng nk p merendek,,
tadak geng nk p mnggila,,
borink baq hang,
rmai2 mmbe skola aku stail kwen org dekat2,
ada yg beranak pinak pown ada,,
contohnya mmbe gila aku ni,,
anak nk msok 2,tp prgai tiga suku.
tableyh ubah
tayah ubah la yatt,,aku suka ang mcm ni,,ceria hdop aku,bini hang


td bila aku smpai2 ja kt rumah pengantin tuh,,aku diberi penghormatan  ddok meja pengantin<oh tidak2 aku ta bersalah>  ni suma slah yatt ni la,,dya la pggey aku ta mau2,,len kali bwak la bini,,ta la aku jd mgsa,,huh,seyyyypak gi,,
dh tuh reja buat lwak,,aku nk mkn pown ta senang,,mau2 makan aku temuak betoi bju ang tuh bqu beqasa,,bodooo,,hahaha, 

selingan,,aku ta suka blackberry la dik..sorii




ok la untuk meen dan psangan


SELAMAT PGANTIN BQU NA,,cepat2 dpt bby ya :)
haha   
sekian.......





.terima kaseh hampa,,aku sentiasa syg hmpa.

Thursday, October 27, 2011

aku milik sapa??

ang ni dh knpa??kena smpok ka??jin mna tringin nk smpok ang ni,,,
celaakaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,brani ang promot aku,,kt wall ang plak tuh,,
anak harammm,,hang uji sbaq aku la celaka,,
apa motif ang tnya2 aku milik spa bgai??
ang sapa??
bila masa ang jd fren aku??
aku rsa aku ta penah app ang pon babi??

REMOVE N BLOCK RAMAI2
hmpa nk link dya??
hah amik tekan <sini>
hmpa block ja klo hmpa nk,,
ok,,ada benda tok aku jdkn bahan untok blog aku,,
mintk diremove bdk ni,,ka mntak penyepak??
kot ya pon nk promot tggu la aku jd artis dlu<.mmg aku artis,tp ta up ja>
ni tadan ppa dh gelojoh promot aku,,hah hat tu sapa ta pggey celaka pelaq weyhh.

aku ta paham la motif ang buat aku lgu tuh??
creepy ang tw dakk,klo aku artis myb aku akn brtrima kseh dan akn lantik ang jd pengerusi fan club aku tp aku bkn artis jauh skli org nk knai,,
siyeeeeeeeeeeeeeee la ang ni..
niat mnjatohkn aku ni,

sibbek appear kt home aku,,klo appear kt wall mak aku cmna3?<muhung mak aku tadak fb>
pendek kta,ni reja gila kot ya pown minat aku,,,sangap sgt nk stalk aku jgn la smpai aku tw,,wt malu ja,,
sbb aku suka secret admirer tp aku ta suka secret admirer yg memecahkn secretnya secara bangang.professional la ckit,,suka bg kntoii ang ni kn??

selamat diremove..





.terima kaseh hampa,,aku sentiasa syg hmpa.

Wednesday, October 26, 2011

kesempatan kedua,

aku dh tukaq lagu blog aku<hat tuh pown nk habaq, what the fish ang ni?>aku dh modify moto music dumper dri kaler biru ke kaler feberet mak aku,,pepel,,hah kelas dakk??klo nk buat jugak leave ur komen<klo dak sia2 la aku buat shoutbox an??>mesty la kelas memancing kn???well2 tima kseh atas pujian mmbina dan kutukan tanda syg hmpa tuh.
aku syg hmpa ketat.mai nk ciom sedaih..
puiii,,
deret melalut.
ok aku to the point ja na,,aku nk kocok2 bak kta bibik makcik aku mksod dya borak KOT,ttw,,aku pown ta pham sgt,habeh kuat aku angguk dgn geleng,,
nk borak pasai kesempatan kedua,


ta rmai yg dpt kesempatan kedua,mcm some1 yg dh clash ta kira la kpel,tunang or kwen jrg dpt kesempatan kedua tok together blik kn??
 tu la modai aku nk smbg harini,,pasai kesmpatan kedua
penah hmpa rasa mcm mana bila org yg kita mohon kesempatan kedua tp ta dpt??


..aku nk kesempatan kedua..
kesempatan kedua untuk:
*patah blik waktu kanak2 ribena aku<atotototot comeyhh>
*patah blik waktu tdika aku<time ikat tocang 2>
*patah blik waktu gagap2 bca buku<malu nk confess hik2>
*patah blik waktu aku boleyh terjun sungai tanpa bju<lucah sedaih>
*patah blik waktu salin bju tnpa segan silu<hati btoi2 keqing>
*patah blik waktu aku main ligan2 ngn abg2 aku<mengah.. haaaaaaaaaaaa semputttt dya lqi kuat :(>
*patah blik waktu becinta dlu :)<gatai meqela>
*patah blik waktu aku bgdoh ngn mmber2 aku<aku tlong leraikn ja>
*patah blik waktu aku pelok ciom tok aku<hat ni btoi rindu>
*patah blik waktu dpt beskat bqu<ciwi tadak dah manusia seciwi aku>
*patah blik waktu bebirat kena ngn cekgu math aku.<main kasaq cikgu ni tableyh stel down baik2 huh>
*patah blik waktu aku sembunyi rotan cekgu2 aku,<hmbek ang,rotan la lgi,,lalallala>
*patah blik waktu aku pening plih bju nk g knduri dlu<modai hari melawa>
*patah blik waktu main smpai mgrib<be'at dh>tabiat
*patah blik waktu gayut pkai publik<dlu aku ta pakai tipon>
*patah blik waktu laqi dri rumah mngaji<pemalaih teqok>
*patah blik waktu exciden haqi rabu<hat ni pesyen babi langgaq laqi,smpai aku igt tarikh>
*patah blik waktu ddok dlm ward spital<skit jiwa,haha dak muhung ja,sbb len>
*patah blik waktu ada org demah dhi wktu demam<nk mnja ngn mak>
*patah blik waktu muntah kt bju dokter<padan muka ang dokter pksa aku mkn ubat lgi hang>
*patah blik waktu aku maki hamun btoi muka balak2 aku<ta dpt trima kenyataan punya org>
*patah blik waktu dpt surat cinta dan malu2<siamang dpt bunga>
*patah blik waktu senior jeling2 aku<celaka habeh>
*patah blik waktu ada kwn2 sekeliling aku <mana hmpa weyh T__T>
*patah blik waktu satu meja dgn musuh2 bersatu <hasil kejayaan nyah sperty aku jugekk>
*patah blik waktu kutuk2 bdk kerek skola aku<saja dengki>
*patah blik waktu org dukong aku<bntai tdoq depan telebisyen>
*patah blik waktu keje lepas spm dlu<exsaited ta betempat>
*patah blik waktu pegang gaji beribu<kaya time ni,,la ni =,=''>
*patah blik waktu turun gigs and kena serbu<padan muka>
*patah blik waktu kita main suap2 dlu<ptotnya aku suap bom kt ang>
*patah blik waktu dya kata i love u<celaka~~ u so sweeeettt>
*patah blik waktu aku kta i hate u<aku rsa nk tikam hang weyhh>
*patah blik waktu aku asik kalah Jutaria<abg aku main tipu>
*patah blik waktu try heels mak aku<tegegeyh sedaih>
*patah blik waktu try lipstick blusher kedai n blah mcm tu<kuajaq baq hang>
*patah blik waktu jahat2 aku dlu<no komennn> siiiyee la 
*patah blik waktu ITU MUSTAHIL NANA ANNELYNA :'(

takan ada istilah ptah blik wktu sbb waktu akn trus bjlan ta menunggu!!
buat la amal sbnyk mgkin<tudyaa pesan>

pesanan dri penaja:
ucap la tahniah bila org kta blog aku kerapu merapu :)
xoxo,,aku sygg hmpa
nana annelyna sdn.bhd<motif??????>



*brang yg lepaih jgn dikenang.....

.terima kaseh hampa,,aku sentiasa syg hmpa.

hokki

aku bkn nk bckp bhsa hokkian stelah aku memaki pkcik teksi yg nyaris lggaq aku kt hospital smlm dlm bhasa hokkien,,tp entry kali ni nk smbg2 borak2,muhung2 ngn readers aku pasai hoki,,
nohh bajet atlet la kn,,
mmpuih p,,
stelah aku berasa hangat2 dengki tgok blog bloger yg siket punya hensem dan cun tuh,aku pown terasa la nk hpdet dlm blog aku yg ta seberapa ni,




 nk crta pasai HOKI,hah mintak maap le kome sume,,tajuk sarcastik ckit an..
nk gelak??hah gelak la smpai belubang perot pown aku dh ta heqan dh,,haha
<kesian hmpa deret kna seksa dek si Nanna jerankung ni kn??>

trgat zaman skola aku dlu,aku ni buta bodoh n mangkok hayun klo swuh main sport,,mula2 aku try bola jring,,aku boleyh main,,tp aku tw main stu position ja,,borink baq hang,,aku main wing defend(WD),,mmg main,menang,tp ta skit mksodnya bnda tuh terselah kebodohan aku masa main sbb aku rsa ta kena ngn jiwa<hamboih ang main ta taqa mana belagak lebat>

then2 aku jd bidan terjun main hoki tok skola,gnti mmber aku yg exciden ngn lembu tuh,haha,dak dya exciden moto,langgaq tiang letrik ka pblik fon aku pown ta sure la kn.lupakn pasai dya,,sbb aku still sakit aty tpksa gnti dya,,rugi msa muda aku yg sptotnya aku guna tok bcnta tuh,,<hah gatai2 pangggggggggggggg sedaih kot>,,starting point kt ctu la,start pegang kayu hoki,start tibai2 org,start patah sna sni,,
tp syokk,,nikmat weyhh main n dpt skit<---------sawan babi..

pkcik matt hmpa n mkcik nah hmpa ttw aku main hoki,sbb aku main senyap2,
aku join 2 game tnpa kbnaran,sain surat kebenaran waris sndrik<senang tiru sain abah,susah tiru sain mama =,=">
ada sbb aku ta bgtw,,sbb aku taw depa takan bg,,
.....nk djadikn stori panaih.....
sbb dehaka sedaih msa game aku injured,,ada celaka bntai kaki aku ngn kyu hoki dya,<oh pelaqq,skit bodo>,sumpah weyh aku ta amik balak dya,ta dosa pa pown ngn dya,,tiba2 ja dya bntai aku,,
time tuh aku pkiaq nk saman ja minah kening tuh<kaya buleyh beli balak hang truih>,ta rety mak aku kata blik tdoq ja<mhung,,mak aku ta kta pa,,aku yg kta>

hoki ni seksa,,muka burn tuh lumrah la,tp pesyen aku ni style ta loqat sgt pasai muka,,tp sakit kna kyu hoki tuh nikmat baq hangg,,<heaven terasaaa ~~~,mcm pelaq,,heaven celah mana>
bru aku tw betapa macho nya aku time main hoki dlu,,tp tuh dlu,,,,

ada jugak senior yg tw aku pnah main n invite aku main tok wakil uitm,tp sory to say bro,,i love u but i have another choice<hmbek ang tadak kna mngena>

aku dh liat nk main,,mngamal cra hidop ta sihat di rumah di uitm dan d mna sja,hahaha,malaih,klo mmbe ajak jogging,dan2 buat2 pgsan,,pangg sedaih,,

ada spa2 nk ajak aku joging dak,trsa gemok dh ni,,berat dh naik,,
puiiiiiiii..

sekain,,
sekian...



.terima kaseh hampa,,aku sentiasa syg hmpa.

Tuesday, October 25, 2011

hari pling sedyh dekad ni II

ermm pgi deepavali aku ni suram ja,,tadak gelak tawa ank2 aku,tggai ank ja,tadak seronok2 di pgi rya,,cuma ada ronok ja,,sbb ank aku dikidnap.
hilang sejak smlm,,
T____T
org maen mercun mak tggu gi,,join skki la,,

dear Jb:
गिर बेटा है
hah mak bkn buleyh klo mak mqah mak stat ckp tamil.
ang ni derhaka la jB,,penat mak bela hang,,gamak ang laqi tggaikn mak noh,
 tp seyes,,sunyi,,<dya tuh nama ja koqa tp ceqegaih baq hang>

selena awek ang pon dh tukaq sttus relationship dya kt fesbuk,,dya hbaq kt mak smlm klo ang ta blik dya nk mintak fasakh klo ang ta blik jugak dlm msa 3 hri,,
dya nk tuntut nafkah zhir dan btin,harta spencarian pown sma..
mak pown nk remove hang dlm family list mak kt fb,,
crik ank bqu,,tokwan ngn tok ang dh get ready bg duet swuh mak beli anak bqu.

mkanan ang bnyk lgi dlm balang tuh,takan nk swuh mak mkn,mmg la selena bleyh mkn tp takan ang ta tw awek ang tuh,,makan kasik kaber line,,tamor mkn konon,,diet konon,,skit aty mak dpt menantu memilih ni.
mknan ang dh la kaler hijau<bkn kaler fberet mak>,,bau sawi plak tuh,,mak mna mkn,,mak kn ta mkn syuq =,="

blik la jB,mak sunyi..
타락한 아들이 있어요

hambek ang korea sedaih mak maki ang.
<cakap cina ta btol jgn cakap pun>
haikk??soqa mai pda mna tuh??

mak dan sembg ngn tokwan hang pgi td:

abah:tadak kak anak kakak?
aku:tadak abh, dya ta blik<muka penyesalan sedaih>
abah:kakak ta boh nma tuh dya laqi
aku:nma dya jB la abh!!!!
abah:hahahahhahahahaahh..kakak ta pggey dya..
aku:kakak dh kelui dh abh,,dh miskol,dh msg,,email pown dh..enset dya tggai abh
abah:pdan la hilang.smpai mereng ank abh
aku:abh kita beli len na
abah:nnty kita crik len
aku:<nk crik mna>>>>>>>>>>????> =,="



*abeh dh merepek aku,,siap2 nk beli ank bqu la :)

sekian.

.terima kaseh hampa,,aku sentiasa syg hmpa.

hari pling sedyh dekad ni

bajet comel lettew!!
hilang!!!

nama:Justin rootbeer
saiz: 5cm lebaq, 6 cm pnjg
ketggian: ta dan ukoq
nick name:JB
spesis: unknownepluisttw
awek: selena gomez
mak: Nana Annelyna TT
masa kehilangan: pgi td ada,pastuh tadak
nama fesbuk: jB beer calsberg
gmbaq pling latest:sperty diatas
suspek:chemong,piwan,jan and pakcik mat<abah> =,="

pesanan:  balik la nak oii,,kita nk smbut deepavali kn esok..awt laqi dri rumah ni??klo mak jumpa hang mak tibai ang laju2 sbb bg mak treyak<babi,,hmpa gelak nohh> T__________T blik la nak oii,,perlu ka mak bbuh ang dlm Metro dlu bqu ang nk blik,,mak dh hbeh akai dh nk cri ang kt mna,,suma kwn2 hang mak dh tipon,chris brown,justin tmberlake,pedro,donald trump pown ttw hang kt mna??polis pown mak dh repot,,klo ang nk lqi luaq ngeri pown blik la amik iC dlu,,suka sgt ka jd pelarian??blik la na,,mak rinduuuuuu..blik la sygg, mak nk smbut deepavali ngn sapa esok??sapa nk bncoh ayaq klo kwn2 ang mai esok,,gula rumah kita hbeh ni,,blik la jB!!


*tu gmbaq pling latest jb,ank sy,,sesapa yg jumpa sila hubungi balai polis bedekatan,.kerjasma anda amat sy hargai,,
kata2 smngat kwn mak td,abg paan :)


T______T 
sekian





.terima kaseh hampa,,aku sentiasa syg hmpa.

password!!

hah harini mak plih tajok yg agak kuno untok tatapan readers mak,kelas kau mak jemah
password or dlm bhsa lingua francanya,,kata laluan,,
hah,,ampa jgn cuak sgt,tarak pasai aku nk bg psword aku kt hmpa,haha,and aku pown ta akn mntak psword hmpa..nk bwt apa an??,,dpt pssword hmpa bkn bleyh boh dlm ais kacg pown,,
nk boh dlm gulai pown tableyh.

pasaipa plih tjuk ni???,bkn apa,,tgh aku godek2 fb aku pgi td,,aku jumpa
stu sttus fb bdak ni,dya update apa tw?? ada org guna pasword dya tok log in fb dya n update sttus mcm2.atau dgn bhsa lidah aku fb dya dirogol beberapa kwn dya.hnsem muka kesiyan dya.dya tensyen la kononnya,and dya telah memaki hamun seround dua mmbe2 dya yg telah pedajey dya tuh.

so.aku yg tgh lalok.pasai bnyk sgt dgq lgu tamil al mklom la sok aku nk rya trigat plak nk hpdet psai kepentingan myimpn pasword<soklan spot krgan PMR 2011> haha..dak bkn nk crta psai deepavali la ni,aku nk gelak pown ada tgok sttus bdk tuh..cmna la psword yg sepatotnya jd rhsia,tp jd bhn tok kwn2.so hmpa dh dpt hint kn apa yg aku cuba ketengahkn kn??
ta dpat??mai cni,,stalite betoi dahi tuh bqu pham kn,ehh dak mlwk ja,,

brapa securenya psword hmpa??,adakah dlm ktogri medium,STRONG,dak pown low ja???
mcm mna ampa create psword?mcm mna hmpa simpan psword hmpa??hah bnda tuh biaq hmpa ja yg tw,sbb tu la pentingnya psword
aku harini dh mcm datok fadilah resah, kamsah.
hmboihh bsyarah sakan.
oleh itu<pbuhung pghubung kta slah>
hmpa adalah dilarg sma sekali untuk berkongsi psword dgn org len,termsok la pkwe mkwe hmpa..ceh dengki lettew<cehh cikit ta dgki baq hang>,,sbb pa tableyh tu kn pkwe kami,kmi syg dya,dya kna tw la<hah taik hmpa>
hmpa ttw consequences dya apa.
mmg time bhgia ni ta jd pa,,tp esok2 hmpa jgn pelik klo acc hmpa dhack.<sbotaj or dgki punya psai >
time tuh bqu hmpa tw erti penyesalan<tudya ayt sastera baq hang,geli tengkok>

btukaq2 psword fb time kpel tu trend la nna oi,ang tdak pkwe dok sengap2!!..<qasa nk sepak ja>
hat tuh aku ta suka,,sbb bqu kpel,,spouse hmpa tuh kalot nk tw sedetail mgkin apa yg ada kt fb hmpa smpai,tdak privacy lgsg..puiiii<ludahan mega.tadah mulut klo nk>

apa yg hmpa tableyh buat....
hmpa dilarang melekat psword hmpa di peti ais<bajet mcm memo>
dilarang melekat pda meja solek<habit pompuan>
dilarang mnyerahkn psword kepada bendasing seperti ejen yg mcurigakn<mgkin plsu>
jgn gatai tgan tuleyh kt publik fon<kuno sikit,mcm aku>
jgn bg kt pkwe mkwe hmpa<dya perlu hormat hak hmpa klo dya syg hmpa :)>


mcm mna klo tamor lupa pasword..
hmpa jgn mkan smut,<org kta mkn semut cepat lupa>
dok jauh2 daqi konkiak <sbb takot hmpa mkn dya jugak>

sboleyh2 nya jgn boh yg sng diteka mcm nbe ic,nbe plet kpcai hmpa,tarikh lahir.
klo boleyh bbuh yg susa diteka tp senang diingat
in case klo hmpa ni pesyen nyanyok sgt kn..
bgtw la prents hmpa,or org yg hmpa pcya,,
klo bleyh beli la peti besi..snggg,habeh cta
n hat ni mmg miss aku pesan dh,,
"change ur password frequently"
lebih apdal klo hmpa tukaq setaip setiap nam bulan sekali


so amik la serba sedikit apa yg mak nsihat ni yer nyah
bkn pa,org putih kta:
prevention is better tthan cure


so pkiaq amik.
yersss
ok daaaaa




.terima kaseh hampa,,aku sentiasa syg hmpa.

Monday, October 24, 2011

mlaih dgq hmpa komplen

ok due to a fews complains i've heard before so i was decided to make a new grand tutorial about how to fasten your broadband,ckp org putih konon puiiiii,hambek hang english traboq,,kalah milo taboq dh ni,ok lupa kn psai english aku tuh,,aku tgh blatih tok Muet la,,hmpa igt muet sng ka?luquh bahu aku ckp bhsa asing ni,,tuh bqu english ta msok france ag..klo france aku terer pasai aku dlu dok sna<muhung sedaih>

klo dekat uitm aku,antara sttus fesbuk yg femes adalah pasai line,mjoriti nk smbang pasai line kemut,ciput,line babi,line tenuk,line ungka,,dan sgala jenis minatang yg da kt mlysia ni,,psaipa tdak org hadpet line mcm gajah ka,penguin ka hah??sian depa hampa ta sebut pon nma depa,,asik bntang yg sma ja,,mcm mna nk msok anugrh skrin klo tdak pencalonan??

so aku pown godek2 fb aku so terjumpa stu line chntek cara nk lajukn broadband hmpa yg dh siap2 ada cop tuleyh "line saya mcm babi,sila guna dgn behaty2 dan sbar" tuh.
haha dak,aku muhung ja,,klo tuleyh cm tuh bodo la spa yg beli kn,,tmasok la aku psai aku pown guna berokband ja,,eisshh band indie baqu ka ni??

ok aku yg baik aty ta btempat ni nk ajq hmpa mncurik.ehh dakk ajaq hmpa cilok line,
hmpa bleyh guna bb <bkn blackberry aw,berok band> hmpa tuh wlowpown hmpa ta byaq 3 bulan dlm keadaan line yg sgt mmbggakn..wink3*

ok first ampa p kt btton start then taip "cmd"
tw dak btton start kt mna??

ok tw kn..then hmpa akn nmpk common prompt mcn ni..
dpt dak??ka cekgu ngajaq laju sgt??ok cekgu selo kn cikit na.

bila hmpa tekan Enter,akn secara matematiknya kuaq senarai connection hmpa,,usha btoi2 cilop bbuh akn naik ERROR,pdn muka hmpa,,ta kosentret msa aku ajaq,
ok kemudian hmpa kna tuleyh somthing
ta suka???hareeeeee,,aku nk bg hmpa sng ni..usaha ckit,jgn mlaih..

ok la ni hmpa tekan "ping (ip address hmpa) -t contohnya : ping 10.188.32.239 -t kemudian enter syg2 sekalian,
ok hmpa nmpak kn yg pnah pink tuh,hat tuh ip address hmpa,,

lepaih hmpa enter dya akn reply:
 klo mcm ni yg hmpa dpt mknanya hmpa bejya,,sibbek ceqedikkk,,haha
klo ta dpt jgn treyak tggai komen,biaq aku detect kt mna mslah hmpa,
lppy hmpa ka otak hmpa ka mslh,,

apa nk buat ngn natang ni??ok hmpa biaq ja,slma mna hmpa on9 k,,bnda alah ni bg hmpa sntiasa ada connection ngn server.server tu apa??dah2 malaih aku nk jwb,hmpa just buat apa yg hmpa perlu buat ja,,klo curios lebih2 tuh mai aku paaanggg sedaihh hmboihh bnyk tnya hang nohhh!!! 

berokband mxis ka celcom ka dgi ka boleyh ja,,asaikn kluaq mcm mna aku ajaq tuh!!

aku lpaq,,perot aku shuffle dh ni,everydae in shufflin..<harammmm muhung>
ok daaa sekain.. :)





.terima kaseh hampa,,aku sentiasa syg hmpa.

Sunday, October 23, 2011

tikuih lapaq mampuih

tiga pat haqi ni aku agak tensyen dgn pendatang asing tanpa izin(PATI)<awt??depa bkn ada dosa ngn ang pown??>mmg la tdak tp aku tensyen ni baq hang..bkn yg mai dri nepal ka vetnam ka,,tp mai dri mna aku pown ta sure yg pasty aku tensyen,,hmpa nk tw apa dya??hah tikuih,,pndai hmpa teka,,<tgok tajuk entry,mna aci>
mcm mna ta tensyen,,grop mmbers depa lgi ramai dri ahli fmly aku,,so hmpa dpt kiqa sndrik la kn bnyk mna depa,,amik kakulater sediah..

aku rsa msty depa dh bkk kaunter pndftran dlm rumah aku ni,,
seyes geli..klo aku jumpa mmg aku cincang lumat2 bg chemong mkn,
tu pown klo dya mau la sbb kucing aku sekoq tuh demand nk mmpuih,,
dya hadap friskies,,kapak duet aku baq hang nk bg dya mkn,,aku pown cikai2 ja,
mkn kdg2 mkn kdg2 dak,,
blik aku ada mknan ringan ja,,tp bkn bleyh kiqa sgt natang tuh mau lpaq,,kaki aku pown dya bleyh ngap,,
ang jgn chemong,,aku semelih kot,

then smbung blik pasai makhluk perosak kt rumah aku ni,
bnyk lagi yg depa2 ni buat bg aku tensyen

ok first, ubt ggi aku..FRESH N WHITE 
aku bgun pgi2 nk gsok ggi,tgh mamai2 amik la brus ggi gajah aku ngn ubt ggi,,bila aku picit pasai pa ta kluaq pown,,naharaaaaaaaammmm,.dye dh ggit kt tgh2 ubt ggi tuh,,mmg best la sbb bau ubat ggi tuh,,BAU TIKUIH.<babi sedaih> sibbek la rumah aku pesyen simpan ubt ggi spare klo dak mmg aku ta gsok ggi la 3 pat haqi eeeiyerkk,,celaka tikuih ni,,saja nk jtohkn saham aku la tuh.

then, bnda kedua,,handsfree 
ok pasai ptg tuh aku blik drik test lesen,pkiaq dpt la relex2 kn minda serabut n jiwa kcow aku ni dgn dgaq lagu,,aku pown amik la handsfree aku dkt meja solek aku uh,,hampa tw tggai sepaquh ja,,celaka lgi natang ni seyes aku sbaq lgi time tuh sbb still ada getah free lgi 2 <beli time sale..>

bnda ketiga ,baju aku
hat pown aku pnaih aty jugak pasai aku bqu beli bju tuh,,seyes tag rega pown bqu ja bukak,,aku gntung dkt ngn blik abg aku tuh sbb aku plan nk pkai ngn kain maxi dress yg aku bqu bli tuh,tgok2 hurmmm bebai aku seharian gara2 plan aku spoilt cmtuh ja,,mnatang ni seyes bg aku drh tggi..then aku tnjuk kt abh aku dgn hrapan dpt la dya simpaty tp apa yg aku dpt,,gelak kaw2,
ok ,smpai bju aku pown dya rekah,,aii celaka la lu,,main kasaq,,


bnda keempat,perfume
hah hmpa msty pelik n ta besa jumpa kes mcm ni kn,,tp ni la kenyataan yg aku kna hadap,sbb depa ni bemaharajalela dlm rumah aku smpai tudung btoi perfume aku pown dya ggit weyh,,awt ta mkn skli perfume aku tuh,biaq mmpuih keraih myb sbb bau coklet so depa suka,,hampa tgok tikuih pown suka bau perfume aku ni kn plak laki,,hehe<gatai>pdan la stu blik bau wngi smcam ja,,aku pkiaq mimpi hntu =,="


bnda kelima: kasut
ok bnda len aku maafkn,,tp kasut aku dya sebat,hat tuh aku bara,,seyes mmg maki pak kndaq aku kluaq haritu..mana dak nya,,cacat weyh sneakers aku,,bkn muqahh..125 hinggit oii,cehh muqah ja,<bg hmpa muqah??mmpuih p ni duet aku bodo>so lepaih asik aku aku dan aku yg kena,,aku bnekad nk bnuh semua natang2 hramjadah ni ta kiQa la guna apa cra skli pown


so pgi2 lgi aku dh ajak pak cik mat hmpa merangkap abh aku tuh p kedai beli gam uhu,dak gam tikuih la sbb aku pown ta sbaq nk tgok cra kmatian depa,,bbuh gam bnyk2,
hah kli tuh mmg kmatian hmpa ckop tragis la,,
ok tggu mlm stgi,,
n aku dh hbaq kt adek2 aku 2 ekoq tuh,,klo depa dpt tgkap aku upah,,
tgok la hasil pndptan aku mcm mna kn??
ok 
daa
 sekian



.terima kaseh hampa,,aku sentiasa syg hmpa.


Online Now Icons Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...